Artikel 10 van 11

Tusschen mijnen en grondzeeën - H. Th de Booy

€ 8,50 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

H.Th. de Booy was secretaris van de N.Z.H.R.M. en schreef dit boek over de reddingsmaatschappij in oorlogstijd,  De volgende tekst uit het boek toont de sfeer van het reddingswerk in oorlogstijd:

"Het zoeken naar verongelukte vliegtuigen (meestal Engelsche), hetgeen in de komende maanden helaas maar al te dikwijls van de reddingbooten moest worden geëischt, lijkt veel op het zoeken naar de bekende naald in den hooiberg. Een vage plaatsaanduiding waar het toestel in zee is gevallen, was meestal de eenige aanwijzing welke de schipper meekreeg. en bovendien verliepen herhaaldelijk verscheidene uren tusschen het tijdstip van den ramp en het ter plaatste zijn van de reddingboot.

Alleen indien de vliegtuigbemanning zich aan boord van een rubber reddingvlot had weten te hijschen, maakte zij kans om gered te worden. Piloten die boven zee met een parachute uit een brandend of onbestuurbaar toestel sprongen, moesten wel zeer spoedig gevonden worden wilde het niet te laat zijn. Reddingbooten liggen laag op het water, bij enigszins ruwe zee is het reeds uiterst moeilijk een klein drijvend voorwerp te zien op betrekkelijk korten afstand.

Het was ongetwijfeld een bittere teleurstelling voor onze menschen, dat zij slechts zeer zelden de voldoening genoten geallieerde vliegers het leven te hebben gered."

Genaaid gebonden hardcover in kartonnen band. Voorplat heeft enkele vlekken, boekblok licht gebruind door de tijd. 124 pagina's met vele zwart-wit foto's.

Uitgegeven door Uitgeversmaatschappij G.A. van Oorschot te Amsterdam (1946) 1e druk

© 2012 - 2024 Boekenvrienden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel